Ercan ARSLANER'den
MEB, YENÄ°LÄ°K ve EĞİTÄ°M TEKNÄ°KLERÄ° GENEL MÜDÜRLÜĞܒNE ANKARA BilindiÄŸi gibi “yeni” sözcüÄŸü kelime çeÅŸidi olarak bir sıfattır; sonuna “-lik” eki gelirse cümlede isim görevi taşır (ifa eder). Yalnız o, sıfat olarak kullanıldıkça daha belirgin hale gelir. “Yeni yol”, “yeni akımlar” tamlamalarıyla her iki taraf da birbirini tamamlar. Burada ise “lik” yerine bir tamlanan gelmediÄŸi için sözcük askıda kalmıştır.
Åžayet “Yeni eÄŸitim teknikleri” sözcükleriyle bir tamlama teÅŸkil edilseydi ona hiçbir itiraz gelmezdi. Burada takdim ettiÄŸim iÅŸleyiÅŸe bir itirazınız varsa onu da duymak isterdim. Bir yanlış kullanımın MEB binalarının çatısına asılması oldukça enteresandır.
Ayrıca buradaki “EÄŸitim Teknolojileri” tamlamasını mesela Heinrich Roth tarafından yazılan 1971 baskılı iki ciltlik “Pedagogische Anthropologie” kitabının sonundaki bibliyografya veya sözlükte de bulamadım.
1957-1960’da ÖÄŸretmen Okulu, 1960-1962 yılları arasında ise Ä°stanbul EÄŸitim Enstitüsünde okumuÅŸ bir öÄŸretmen olarak “EÄŸitim Teknolojileri” adıyla yazılmış bir kitapla karşılaÅŸmadım. EÄŸitim teknolojileri henüz kitabı yazılmamış bir konu da olsa, baÅŸlıktaki “yenilik” sözcüÄŸünü izah edeceÄŸini sanmıyorum. Elinizde bu alanda yazılmış bir kitap varsa -beÅŸ yıldan beri emekli bir öÄŸretmen olarak- onu görmek veya almak istiyorum. Yukarda açıkladığım konularda aydınlatılmam için ilgiller nezdinde emir ve müsaadelerinizi saygıyla arzederim. Ercan Arslaner (Edebiyat ve Almanca (mastırlı) öÄŸretmeni) Tel: 0505 394 98 71
|
Yeni Link Yazar Suphi açık 2013-03-28 11:15:17 Ercan agabeyimize tesekkurler. SUPHI |
Sadece kayıtlı kullanıcılar yorum yazabilirler. Lütfen hesabınıza giriş yapınız veya kayıt olunuz. Powered by AkoComment 2.0! |